Ett rent trapphus - ett bra första intryck

Vi utför trapphusmålning åt fastighetsägare och mindre bostadsrättsföreningar. Ett nymålat trapphus ökar trivseln för de boende och ger en välkomnande känsla. Ett trapphus är en miljö där många rör sig och som lätt blir nedsmutsad. Rätt val av färg på väggarna och kanske framför allt att man arbetar med kontrasterande färger för att göra miljön i trapphuset tydligare och mer lättnavigerad är viktigt och något som vi som professionella målare kan hjälpa till med. Kontakta oss för en offert på trapphusmålning!

Många vackra trapphus i Stockholm

Stockholm är fullt av gamla vackra miljöer, det gäller inte minst våra trapphus. Där kan vissa dekorationer och målerier vara flera sekel gamla. En sådan miljö är värd att bevara, och med varsam målning kan vi förstärka detaljer och göra trapphuset som nytt igen. Detta samtidigt som vi hjälper till att bevara det gamla. Hör av dig så berättar vi mer om vad vi kan erbjuda inom trapphusmålning i Stockholm!

Neutrala färger bäst i trapphus

I ett trapphus handlar det ofta om väldigt stora ytor som ska målas. Som du säkert vet själv från att ha målat hemma så kan en färg upplevas olika beroende på hur stor yta man målat. En färg som ser perfekt ut på färgkartan visar sig vara betydligt mer gäll och iögonfallande när den kommer upp på köksväggen.

Därför är det viktigt att man är noga med valet av nyans vid målning av trapphus. Helst väljer man en nedtonad, något gråaktig nyans. Neutrala färger som beige och grått passar oftast bäst i trapphus, dock gärna med inslag av någon piggare färg. Denna kan införas som exempelvis en bård eller schablon. Är ni osäkra på vilken färg ni ska välja i ert trapphus så har vi många referenser att dela med oss av och vi hjälper er gärna att hitta rätt nyans.

Dekorationsmålning

Trapphus i Stockholm är ofta väldigt intressanta och värdefulla ur en kulturhistorisk synvinkel. Att måla ett trapphus innebär många gånger att man utgår från något som skapades för länge sedan och därefter underhållits och vårdats på ett sätt som gjort att det finns kvar än i våra dagar. I många trapphus i Stockholm finns starka inslag av dekorationsmålning, något som kräver lite extra omtanke och planering när det ska målas om.

Dekorationsmålning är som sagt vanligt i Stockholms trapphus, och vi kan både restaurera och skapa nya mönster och dekorationer i trapphus utifrån era önskemål. I de fall där trapphuset är kulturklassat och skyddat så kan vi genomföra en varsam renovering i samarbete med antikvarier och andra experter, så att vi tillsammans säkerställer att renoveringen sker enligt konstens alla regler och inga kulturhistoriska värden går förlorade.