Tapetsering
i Stockholm

Vill du ha en perfekt uppsatt tapet ska du kontakta oss. Våra
tapetserare vet hur man sätter upp en tapet för att den ska sitta
snygg och hålla länge – allt till ett bra pris och med garanti

Rakt och rätt med erfarna
tapetserare

På vissa väggar vill man ha mer än bara en snygg färg. En väl vald tapet kan verkligen sätta stämningen i ett rum och få det att kännas ombonat och genomtänkt. En tapet kan uttrycka mycket, både genom mönstret och strukturen och idag finns ett enormt utbud av tapeter med såväl moderna som klassiska mönster, både svenska och internationella. Kontakta oss om du vill ha hjälp att välja ut tapeter till ditt hem!

Proffs på tapetsering till bra pris


En del moderna tapeter är självhäftande och lätta att sätta upp, även för den som aldrig tapetserat förut.Vill du ha ett perfekt resultat så rekommenderar vi dock att du anlitar oss för din tapetsering. Framför allt handlar det om att få till tapeten perfekt runt fönster, rördragningar, kontakter och så vidare, där det krävs lite knep och erfarenhet för att få allt att se snyggt ut.

Dessutom spelar underarbetet, precis som vid målning, en stor roll. Vi kan tapetsering och hjälper dig gärna hela vägen från tapetval till färdigtapetserat rum. Vare sig du bara vill tapetsera en fondvägg i sovrummet eller hela bostaden är det bara att slå oss en signal.

Pris på tapetsering från 4000 kr

Pris på borttagning av gamla tapeter samt bredspackling från 9000 kr

Måla på tapeter

Att måla ny färg på en tapet går oftast utmärkt. Men som med allt måleri så är förarbetet det som avgör hur slutresultatet blir, och som bör utgöra det mesta av arbetstiden. För det första ska all lös tapet tas bort eller limmas fast. Därefter kan du måla med spärrfärg eller tapetgrund för att få en jämn och fast yta att måla på. När underarbetet är gjort är det bara att måla två lager täckfärg.

Om du inte har tid eller om du vill vara garanterad ett perfekt resultat så kan du alltid kontakta oss så hjälper vid dig! Vi gör det som krävs för att skapa ett perfekt underlag för färgen, och du får en nymålad yta som blir helt jämn och håller länge.

Olika tapettyper

Att välja tapet handlar för de flesta mest om att välja en fin färg eller mönster, som ser bra ut på väggen och harmonierar med inredningen i övrigt. Men vilken typ av tapet man väljer har också stor betydelse, inte minst för hur lätt tapeten är att sätta upp. Olika tapettyper har också olika struktur, vilket påverkar utseendet.

Papperstapeter


Papperstapeten har länge varit den allra vanligaste typen av tapet. Det finns en närmast oändlig mängd mönster att välja bland. När du köper en papperstapet är det viktigt att du tittar på kvaliteten, eftersom en alltför tunn papperstapet blir väldigt skör och lätt går sönder vid upphängning. Tapeter med en pappersvikt på 150 gram eller mer är oftast tillräckligt kraftiga.

Papperstapeter sätts upp med en liten överlappning. Limmet stryks på tapetvåden som sedan får ligga och svälla några minuter och sedan hängs upp. Noggrannhet och känsla för detaljer underlättar vid tapetsering med papperstapeter.

Non-woven

Non-woven kallas ibland också Easy-up eller något annat produktnamn som signalerar enkelhet. Non-woventapeter består av cellulosa och är betydligt hållbarare än papperstapeter. Dessutom är de lättare att sätta upp, eftersom de inte behöver ligga och svälla efter limning. I stället stryker man limmet på väggen och hänger sedan upp tapetvåderna utan överlappning. Denna typ av tapet är numera det populäraste valet när svenskarna tapetserar själva hemma.

Vinyltapeter

Vinyl är en sorts plast, och en vinyltapet blir väldigt lätt att hålla ren och har en snygg yta. Dessutom är den mycket hållbar. Baksidan på en vinyltapet består av papper eller non-woven och hur man hänger upp tapeten beror alltså på baksidesmaterialet.

Textiltapeter

Tapeter av tyg är för det mesta dyra och exklusiva, men skapar en väldigt elegant och ombonad stämning i ett rum. Man bör dock tänka på att textiltapeter är känsliga för vatten och bör hängas där de riskerar att bli våta. Som med vinyltapeter så beror upphängningen på om tapeten har papper eller non-woven på baksidan.

Fototapeter

Fototapeter blir allt populärare och det finns flera tillverkare och leverantörer bara i Sverige. Ofta finns ett enormt stort utbud av bilder i alla möjliga genrer, både foton av natur, rymden och andra fantasifulla motiv men också reproduktioner av kända målningar och specialbeställda konstverk. Du kan också beställa en tapet med ditt eget motiv genom att skicka in din bild (som bör vara högupplöst som möjligt för att se bra ut). Fototapeter är oftast non-woven och mycket lätta att sätta upp.