Målning

Vi erbjuder målning av bostäder och lokaler för såväl
privatpersoner som företagare. För att få ett perfekt resultat
lägger vi alltid stort fokus på ett väl utfört underarbete.

Anlita en professionell målare i Stockholm

Många väljer att måla själva. Medan det absolut kan verka enkelt att slänga upp lite färg på väggen, så måste vi dock ändå som professionella målare slå ett slag för själva hantverket måleri, som innefattar mer än att bara stryka färg med en pensel eller roller.

Vill man ha ett så bra resultat som möjligt så spelar underarbetet en mycket stor roll. Att känna till vilka metoder och material som fungerar bäst beroende på underlaget, och framför allt att vara mycket noggrann med hela underarbetet och skapa en jämn och ren yta för färgen att fastna på, är ofta det som skiljer en fackmannamässig målning från ett “hemmajobb”.

Takmålning

Vi hjälper dig med valen

Att måla i någon nyans av vitt är alltid ett säkert kort, särskilt i en bostad. Det gör det lättare att få väggarna att harmoniera med inredning och textilier. Om du vill ha lite mer färgrikedom omkring dig men har svårt att hitta precis rätt färg så kan vi mer än gärna hjälpa till med rekommendationer på val av nyanser som passar in i bostaden eller lokalen. Vi har stor erfarenhet av att hjälpa kunder hitta rätt färglösningar och arbetar även ibland med inredningsdesigners för att hitta helhetslösningar åt kunder.

Målning sätter färg på tillvaron

Lite färg kan verkligen ge nytt liv åt ett rum, eller en hel bostad. Ett väl utfört måleriarbete förhöjer känslan i en bostad och gör att den känns lite lyxigare. Någon nyans av vitt för den som vill bara ha en ren, luftig känsla, eller kanske en fondvägg i någon starkare färg för att skapa kontrast i ett rum. Ett bra utfört måleri ger dig möjligheten att skapa en helt ny atmosfär i bostaden genom att kombinera färger helt efter eget tycke och smak, och skulle du bli missnöjd så är det inte krångligare än att du målar om. Kontakta oss så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig!

Måla eller tapetsera?

Många tvekar på om de ska välja mellan att måla eller tapetsera. Vad finns det då för fördelar med att välja det ena eller andra?

Några fördelar med målning:

 • Det blir oftast billigare
 • Lätt att bättra på
 • Större möjlighet att välja nyans

Fördelar med att tapetsera:

 • Går oftast fortare
 • Kan ge mer karaktär åt ett rum

Enligt vår erfarenhet blir det ofta snyggt att kombinera målning och tapetsering i ett rum, till exempel att tapetsera en vägg och sedan måla resterande väggar i en nyans som harmonierar med tapeten. Vi hjälper gärna till med tips och förslag!

Förbereda innan målning

Genom att förbereda själv kan du få ner arbetstiden när du anlitar oss för målning. Det är dock viktigt att tänka på att underarbetet är det absolut viktigaste momentet när man målar, och om väggarna inte är helt jämna kommer det att synas när målningen är klar.

Så vill du ha ett perfekt resultat så är det bäst att överlämna underarbetet åt oss. Det du däremot kan göra inför att vi kommer och målar hos dig är att:

 • Ta bort spikar och skruvar från väggarna
 • Ta ner gardiner och flytta möbler till mitten av rummet
 • Se till att framkomligheten i övrigt är god
 • Dammsug
 • Lägg papp på golvet och tejpa lister
 • Rådgör gärna med oss innan målningen om vad mer du kan göra för att underlätta och göra att vårt arbete går snabbare!