Fönstermålning
i Stockholm

Vi är specialister på fönstermålning och kan hjälpa dig med att
måla och renovera dina fönster när de börjar se gamla och slitna
ut. Ett nymålat fönster är både snyggare och mer hållbart.

Nya fräscha fönster på nolltid

Börjar dina fönster se lite gamla och slitna ut? Vi hjälper gärna till med fönstermålning i Stockholm med omnejd. Oavsett om det gäller din bostad, fritidshus eller en kommersiell lokal. Träfönster håller ofta god kvalitet, särskilt på lite äldre hus, och genom att slipa och måla om dem ger man dem inte bara ett nytt och fräscht utseende utan även ett förnyat skalskydd och förmåga att stå emot väder, vind och temperatursvängningar. Kontakta oss för en kostnadsfri offert!

Vi målar dina fönster i Stockholm

Vi utför fönstermålning hos dig som bor i Stockholm med omnejd och kan ta oss an dina fönster antingen som en separat tjänst eller som en del av ett större målningsprojekt i din bostad eller din lokal. Genom att då och då måla om dina fönster förlänger du deras livslängd och höjer dessutom värdet på din bostad.

Kontakta oss så kommer vi och tar oss en titt på dina fönster och ger dig ett prisförslag!

Fönstermålning med linoljefärg

Linoljefärg har prytt svenska byggnader i århundraden. Denna typ av färg har många goda egenskaper som fortfarande gör den till ett bra val vid till exempel fönstermålning.. Att måla fönster med linoljefärg gör att färgen tränger in i träet och skyddar det på djupet. Ett fönster målat med linoljefärg blir hållbart och dessutom vackert. Har du gamla fönster i huset är det mycket troligt att de är målade med linoljefärg, och då är det också det som ska användas vid ommålning.

Linoljefärg ska styrka på tunt och få tid på sig att torka. Först gör man en grundstrykning med färg utspädd med rå linolja, och därefter två strykningar med outspädd färg. Vid målning med linoljefärg gäller det verkligen att vara lätt på handen och att använda penslar och andra verktyg av bra kvalitet.

Måla fönster på plats eller lämna in?

När vi målar dina fönster så gör vi det hemma hos dig. Gamla fönster som slipas och får ny färg får nytt liv och en längre hållbarhet. Färg i sig är ett bra skydd för fönster, och med ett väl utfört underarbete är det ofta allt som behövs när dina fönster börjat se lite trötta ut och i behov av lite kärlek.

Är fönstren i behov av en större renovering, till exempel om delar av träet blivit utsatt för fukt under lång tid, kan det dock i stället vara lämpligt att lämna in fönstren till en glasmästare och totalrenovera fönstren. Vi hjälper dig gärna att avgöra skicket på dina fönster, om de klarar sig med en väl utförd fönstermålning eller om de är i behov av en större renovering.